“Hou ’t Simpel” met de Ervaringscoaches Houten

De ervaringscoaches ontvangen je graag op 5 maart in de huiskamer van Het Inspiratiehuis/De Uitdaging en laten je dan meer zien van hun project “Hou ’t Simpel”.

De ervaringscoaches Houten vormen een peer-support groep, die zich bezighoudt met begeleiding, coaching en ondersteuning van kwetsbare medeburgers.

De groep ervaringscoaches is een initiatief van De Participatieformule, gesteund door het VSB fonds en Fonds Nuts Ohra, dat werkt op basis van het voor en door principe, het vanuit eigen ervaring begeleiden en ondersteunen van andere mensen met bijvoorbeeld armoede, werkloosheid, eenzaamheid, depressie, verslaving, een psychische of chronische ziekte.

Wat kan een ervaringscoach betekenen? Dat varieert van ondersteuning bij zogenaamde keukentafelgesprekken in het kader van de Wmo tot het geven van voorlichting op scholen over drugsgebruik en verslavingen. Van het verzorgen van workshops, trainingen en lezingen over het omgaan met verslaving, armoede, depressie, psychische of chronische ziekten tot advisering aan en overleg met gemeente en instellingen.

Nieuwsgierig geworden? Kom vooral langs op 5 maart en neem alvast eens een kijkje op www.ervaringscoacheshouten.nl

Geef een reactie