Laat je prikkelen door de Natuurkoffer

De geur van hooi, de smaak van een framboos, de vacht van een konijn.

Als onze zintuigen worden geprikkeld, komen allerlei herinneringen naar boven. Ga op 5 maart langs bij de vrijwilligers van de Natuurkoffer. Zij laten je tijdens Proeftuin Houten graag ervaren hoe verbindend dit kan werken!

In de Natuurkoffer (geen echte koffer overigens) zit van alles uit de natuur.

Met de materialen gaan de vrijwilligers regelmatig op bezoek bij Houtense ouderen. Door het horen, proeven, ruiken en betasten komen herinneringen die waren weggezakt weer naar boven. Zo ontstaan gesprekken over hun kindertijd, het werk of andere herinneringen die positieve gevoelens oproepen. Soms zijn gesprekken niet meer mogelijk. Tochnatuurkoffer1 kan het ervaren van de natuur dan een ontspannende ervaring zijn.

Vrijwilligers gezocht

De natuurkoffer zoekt vrijwilligers, zodat we meer ouderen blij kunnen maken. Specifieke kennis is niet nodig, wel een band met de natuur en het leuk vinden om met oudere mensen te werken. Een vrijwilliger werkt altijd samen met een IVN natuurgids. Meer informatie en aanmelden kan via natuurkofferHouten@kpnmail.nl.

Geef een reactie