Symposium Fairtrade en Duurzaamheid 21 januari 2017

“Waarom is fairtrade nog niet de normaalste zaak van de wereld?”. Dat is de centrale vraag waarover minister Lilianne Ploumen van Handel en Ontwikkelingssamenwerking op 21 januari 2017 in gesprek gaat met fairtrade en duurzame ondernemers. De minister is te gast op het jubileum-evenement van de Wereldwinkel Houten die 25 jaar bestaat. Het evenement wordt georganiseerd door de Wereldwinkel Houten in samenwerking met de Werkgroep Fairtradegemeente.

Dit symposium richt zich tot de bewuste Houtense consumenten, de politiek, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Wereldwinkels verkopen voedsel en cadeaus gemaakt over de hele wereld en volgens eeuwenoude tradities, en met een hedendaags tintje. De Wereldwinkel koopt eerlijke producten voor een eerlijke prijs.

Het symposium “Fairtrade en Duurzaamheid, de normaalste zaak van de wereld?” staat onder leiding van Rens de Jong, bekend journalist en presentator van BNR en RTLZ. Naast minister Ploumen geeft een aantal duurzame en fairtrade ondernemers inzicht in hun drijfveren, groeikansen en ondernemersdilemma’s.

De ondernemingen en organisaties die zich presenteren en worden geïnterviewd zijn:

  • Dopper: het duurzame antwoord op de plastic soep in de oceanen;
  • Seepje: het 100% natuurlijke, fairtrade en duurzame wasmiddel uit Nepal;
  • Schone Kleren Campagne: die zich inzet om de werkomstandigheden in de kledingindustrie in arme landen te verbeteren;
  • Johnny Doodle: fairtrade chocolade met eigen coöperatie in Ghana;
  • Goodfibrations: webshop voor eerlijke en duurzame mode;
  • Landelijke Vereniging van Weredlwinkels: interview met voorzitter Michèl Evers.

Programma 21 januari 2017:

  • 13.30 uur: Ontvangst met koffie / thee
  • 14.00- 15.45 uur: Symposium
  • Na afloop wordt u een drankje aangeboden.

Locatie: Het Houtens, Kruisboog 1, 3994 AE Houten

Gratis aanmelden via deze website:https://www.eventbrite.nl/e/tickets-symposium-fairtrade-en-duurzaamheid-2017-28889057950

Sponsoren: Rabobank – Het Houtens – DuurzaamheidsFonds Houten – Dolphin Schoonmaakservice

Geef een reactie