Rondleiding door Ecowijk Mandora

Je wilt meer weten over duurzaam wonen, of je bent gewoon benieuwd wat er nu zo bijzonder is aan een Ecowijk? Op 27 oktober van 16:00 uur tot 18:00 uur en op 18 november van 11:00 tot 12:30 uur kan je de huizen en de grote gezamenlijke ecologische tuin, Mandetuin, bekijken. Je krijgt te horen hoe de ecowijk georganiseerd is en je kan natuurlijk je eigen vragen stellen.

Elektrische deelauto’s

WeDriveSolar-auto.

Deze keer zet de rondleiding een stap naar duurzame mobiliteit. WeDriveSolar komt vertellen hoe het deelsysteem met elektrische auto’s werkt en wat de ambities van WeDriveSolar in Houten zijn. In de ecowijk staat een elektrische deelauto die we graag laten zien. De nieuwe laadpaal wordt tijdens de rondleiding officieel geopend. Het is de eerste laadpaal in Houten van het project Smart Solar Charging waarmee elektrische auto’s worden geladen met zonne-energie (stroom uit zonnepanelen) en waarbij de mogelijkheid bestaat om andersom ook stroom uit de auto te halen op momenten dat er geen zon is. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen over de ecowijk en over het deelauto systeem.

Wanneer: 27 oktober van 16:00 uur tot 18:00 uur en 18 november van 11:00 uur tot 12:30 uur in de Ecowijk Mandora, Houten.
Aanmelden: via www.ecowijkmandora.nl. Deelname is gratis.

Over de Ecowijk Mandora

De ecowijk in Houten bestaat uit 36 woningen en een buurthuis. Mandora is een samenvoeging van mandelig en flora, verwijzend naar het gezamenlijke beheer van en de zorg voor de ecologie in de wijk. Maandelijks vertellen ze aan geïnteresseerden over het hoe en waarom van de wijk, wat er gerealiseerd is en wat nog de ambities zijn. Zo hopen ze mensen buiten de wijk ook te inspireren en te laten zien dat het mogelijk is: duurzaam bouwen en fijn wonen!

Geef een reactie