Samen op weg naar een duurzame toekomst: inspiratiedag Energie voor Houten

Houtense U-pashouders opgelet! Bij deelname aan de Inspiratiedag Energie voor Houten op 9 december ontvang je een energiebespaardoos cadeau van de gemeente Houten. Met de inhoud van de doos kan meer dan € 100 aan energie en water per jaar bespaard worden.

Een duurzame toekomst, daar gaan we samen naartoe. Maar hoe ziet die toekomst eruit? Wat is er voor nodig? Welke nieuwe ontwikkelingen zijn er? Wat kun en wil je zelf doen? Of samen met je buren? En wie zou je daarbij kunnen helpen? Praat, denk en doe mee op de Inspiratiedag Energie voor Houten. U kunt zich hier aanmelden.

Duurzaamheidsfonds Houten

Al 5 jaar ondersteunt het Duurzaamheidsfonds Houten (DF Houten) Houtenaren bij hun duurzame initiatieven. Reden om eens uitgebreider stil te staan bij de verduurzaming van Houten. Daarom organiseren we op zaterdag 9 december 2017 in het Houtens met de gemeente Houten de Inspiratiedag Energie voor Houten.

De dag biedt een afwisselend programma met interactieve lezingen, workshops, films en een markt. Allemaal rond het centrale thema: samen naar een duurzame toekomst.

Inbreng van experts én van de deelnemers

Experts van het Sociaal Cultureel Planbureau en het Planbureau voor de Leefomgeving hebben onderzocht hoe die duurzame toekomst er voor de gemiddelde Nederlander uitziet. Als we ‘van het gas af’ moeten, kunnen we dan nog autorijden? Wat betekent dit voor uw woning, uw vakantie en uw boodschappenmand? Op de Inspiratiedag Energie voor Houten delen deze experts hun bevindingen met u.

De gemeente Houten heeft laten onderzoeken wat er nodig is om alle energie die verbruikt wordt in Houten ook lokaal duurzaam op te wekken. Hierover is een film gemaakt, die tijdens de Inspiratiedag Energie voor Houten voor het eerst getoond wordt. U kunt meedenken over wat er moet gebeuren en hoe we dat gaan doen.

Initiatieven

Inspiratie is ook te halen bij vele Houtense initiatieven op de markt of bij een workshop. Zij vertellen wat zij al doen voor een duurzame toekomst van Houten. Laat u door hen inspireren! U kunt bij deze initiatieven aanhaken. Of misschien heeft u zelf een vernieuwend idee en wilt u hiermee aan de slag? Zij helpen graag bij het opzetten van nieuwe projecten.

Tijdens deze middag wordt ook bekend gemaakt welke initiatieven in 2017 gesteund worden door DFHouten. Het initiatief dat de meeste publieksstemmen heeft gekregen, wordt extra in het zonnetje gezet. Deze winnaar van de Groene Keus 2017 wordt tijdens de Inspiratiedag bekend gemaakt.

Aanmelden

Deelname aan de Inspiratiedag Energie voor Houten is gratis. Wij stellen het wel op prijs als u zich van tevoren aanmeldt. Dat kan hier. U maakt dan kans op een energie-bespaarpakket (worden uitgereikt op de dag zelf). Én u bent verzekerd van een plaats op de inspiratiedag.

Bent u vergeten uzelf aan te melden of besluit u op het laatste moment langs te komen? Dat kan! Niet alle programma-onderdelen hebben een beperkt aantal plaatsen. U maakt dan echter geen kans op het energie-bespaarpakket.

Wilt u een tafel verzorgen op de markt? Neem dan contact op met annemartine@dfhouten.nl.

Geef een reactie