“An Inconvenient Sequel: Truth to Power” op 9 januari in het theater aan de Slinger

Klik hier om gratis inleiding tickets te bestellen. Tickets voor de film bestelt u hier.

Inleiding door Michel Schuurman

Hij is meerdere keren op expeditie naar de Noordpool geweest en hij verduurzaamt nu zijn nieuwe woning in Schalkwijk. Met een berg aan kennis over klimaatverandering en biodiversiteit neemt Michel Schuurman u mee in zijn reizen naar de Noordpool en in de verduurzaming van zijn huis. Grijp uw kans en laat u door hem inspireren!

Michel werkt als Senior Programmamanager Planet bij MVO Nederland. Zijn primaire aandachtsgebieden zijn realisatie van de Circulaire Economie, klimaatverandering (mitigatie en adaptatie) en biodiversiteit.

An Inconvenient Sequel: Truth to Power

Het klimaat verandert, de waarheid niet. 

Tien jaar nadat ‘An Inconvenient Truth’ klimaatverandering onder de aandacht bracht, verschijnt het boeiende vervolg dat ons laat zien hoe dicht we bij een ware energierevolutie zijn. Voormalig vicepresident Al Gore gaat onvermoeibaar door met zijn strijd terwijl hij de wereld rondreist om talloze klimaatdeskundigen te trainen en zijn invloed uit te oefenen op het internationale klimaatbeleid. Camera’s volgen hem achter de schermen tijdens zowel persoonlijke, grappige als ontroerende momenten. Hij blijft het inspirerende idee uitdragen dat de gevaren van klimaatverandering overwonnen kunnen worden door innovatie en inspiratie.

Michael Mann in Nature: “De documentaire laat zien hoe Al Gore strijdt tegen misschien wel de rijkste en machtigste industrie die de wereld ooit heeft gekend: die van de fossiele brandstoffen. Dit vervolg komt heel ongelegen voor de gevestigde belangen die hadden gehoopt dat Al Gore het gewoon zou opgeven.”

John De Fore in The Hollywood Reporter: “Een goede documentaire, niet zo effectief als het origineel, maar dit vervolg laat zowel de urgentie van Al Gore’s boodschap zien als de noodzaak om hoopvol te blijven.”

Praktische informatie

Je bent op dinsdag 9 januari vanaf 19:00 uur welkom voor de gratis inleiding in de kleine zaal van het theater aan de Slinger. De film begint om 20:00 uur in de filmzaal.

Klik hier om gratis inleiding tickets te bestellen. Tickets voor de film bestelt u hier.

Geef een reactie