Agenda klimaatexpeditie

 • 10 oktober, 19:00 uur

  Dag van de Duurzaamheid

  Lancering van de klimaatexpeditie om 19:00 uur bij de Kracht van Houten

 • 10 oktober

  DO!-Challenge 2.0 van start!

  Kick-off van de DO!-Challenge 2.0. In de DO!-Challenge verduurzamen Houtense bedrijven en organisaties hun bedrijfsvoering door samen aan de slag te gaan.

 • 12 oktober

  Workshop & tafelgesprekken tijdens de Houtense Ondernemersdag

  Workshop van de Energieke Regio, tafelgesprekken van Do-Challenge 2.0 en de gemeente Houten.

 • 26 oktober, 19:30 – 22:00 uur

  Energietafel Houten en politieke partijen

  Politieke partijen en duurzame burgerinitiatieven van de Energietafel Houten gaan met elkaar in gesprek over het thema: Hoe kunnen we de energietransitie handen en voeten geven voor inwoners en bedrijven in Houten? De duurzame burgerinitiatieven in Houten hebben de laatste jaren veel ervaring opgedaan met het in beweging brengen van inwoners en bedrijven. De opgedane inzichten willen zij graag delen met de Houtense politieke partijen.

  Locatie: Bibliotheek, Onderdoor 158, Houten – Vide, 1e verdieping.

 • 27 oktober, 16:00 – 18:00 uur

  Ecowijk rondleiding

  Ecowijk rondleiding met het elektrisch deelautoproject WeDriveSolar waar verschillende bewoners uit de ecowijk aan meedoen. Aanmelden kan via www.ecowijkmandora.nl.

  Locatie: Het buurthuis middenin de Ecowijk Mandora, Houten

 • 4 en 11 november

  Duurzame huizenroute

  Bekijk een duurzaam huis van buiten en binnen. Tijdens deze dagen delen huiseigenaren hun ervaringen met het duurzamer maken van hun woning. Kijk hier voor meer informatie.

 • 6 november, 19:30 – 21:30 uur

  Informatie-avond voor energie-enthousiastelingen

  Wilt u aan de slag met energiebesparing of –opwekking? En vindt u het leuk om hierbij ook andere buren, wijkgenoten of andere Houtenaren op weg te helpen? Kom dan 6 november om 19.30 uur om de mogelijkheden te onderzoeken. Aanmelden kan via energietafelhouten@gmail.com.

  Locatie: Bibliotheek Houten, Onderdoor 158, Houten – zaal paars, 2e verdieping.

 • 13 november, 19:45 – 22:15 uur

  Huurdersbespaaravond

  De Huurders Adviesraad Houten (HAR) en De Hoeven Energie organiseren samen een informatieavond voor huurders uit heel Houten: Wat kan ik, als huurder, zelf doen om geld en energie te besparen in mijn huis en het comfort te verhogen? Deze avond gaat het over nuttige en praktische informatie en tips die huurders zelf kunnen uitvoeren om hun wooncomfort te verbeteren, te besparen op hun energierekening of duurzamer te gaan leven. Voor wie: alle huurders (sociale woningbouw en vrije sector) in Houten.

  Waar: Wellantcollege, Randhoeve 2 Houten

 • 15 november

  Jeugdpanel discussie

  Shine en de gemeente Houten

  Locatie: Houtense Helden, de Slinger 2, Houten

 • 18 november, 11:00 – 12:30 uur

  Ecowijk rondleiding

  Ecowijk rondleiding met het elektrisch deelautoproject WeDriveSolar waar verschillende bewoners uit de ecowijk aan meedoen. Aanmelden kan via www.ecowijkmandora.nl.

  Locatie: Het buurthuis middenin de Ecowijk Mandora, Houten

 • 23 november, 19:15 – 21:30 uur

  Informatieavond inkoopactie energiebesparing

  Op 23 november a.s. is een informatieavond op het gemeentehuis over gemeentelijke inkoopactie energiebesparing. Tijdens deze avond wordt in beeld gebracht welke stappen gezet kunnen worden om uw woning energieneutraal te maken. Door samen in te kopen geldt tijdens de actie een extra korting! Voor vragen kun je contact opnemen met het Regionaal Energieloket via groepsaankopen@regionaalenergieloket.nl of via 088 – 525 4110.

  Locatie: Gemeentehuis Houten, Onderdoor 25, Houten

 • 9 december, 12:30 – 17:00 uur

  Inspiratiedag Energie voor Houten

  Een duurzame toekomst…, daar gaan we samen naartoe. Maar hoe ziet die toekomst eruit? Wat is er voor nodig? Welke nieuwe ontwikkelingen zijn er? Wat kun en wil je zelf doen? Of samen met je buren? En wie zou je daarbij kunnen helpen? Praat, denk en doe mee op de Inspiratiedag Energie voor Houten. Deelname is gratis. Klik hier om je aan te melden en voor meer informatie.

  Locatie: Het Houtens, Kruisboog 1, Houten

 • 4 januari, 10:00 uur

  Kinderen op jacht naar de stroomvreters – samen met kinderen energie besparen

  Een komische act over energieverspilling voor de kinderen van Kinderopvang De Notedop in Houten markeert de start van een bespaarproject met kinderen. Wat zijn de stroomvreters? Wat is het stroomverbruik? Welke energiemaatregelen kunnen we nemen? De kinderen gaan in dit project actief aan de slag met de verduurzaming van hun gebouw onder begeleiding van Wilko Kistemaker van Groen Zonnig Houten. Daadwerkelijke uitvoering zal in de voorjaarsvakantie plaats vinden.

  Locatie: Kinderopvang de Notedop, Peppelkade 38, Houten

 • 9 januari, 20:00 uur

  An Inconvenient Sequel: Truth to Power

  Tien jaar nadat ‘An Inconvenient Truth’ klimaatverandering onder de aandacht bracht, verschijnt het boeiende vervolg dat ons laat zien hoe dicht we bij een ware energierevolutie zijn. Voormalig vicepresident Al Gore gaat onvermoeibaar door met zijn strijd terwijl hij de wereld rondreist om talloze klimaatdeskundigen te trainen en zijn invloed uit te oefenen op het internationale klimaatbeleid. Rondom de film zal een informatief en interactief programma worden verzorgd. Hou de pagina in de gaten voor updates.

  Locatie: Theater aan de Slinger

 • 30 januari, 14:30 uur

  Klimaatexpeditie-on-tour

  Wil je weten hoe je als huurder met kleine maatregelen zelf energie kan besparen in huis, zónder te investeren? Hoe je je energierekening kunt verlagen en daarbij ook het comfort in huis kan verhogen? U-pashoduers kunnen een gratis energiebespaardoos mee naar huis nemen.

  Locatie: Wijkwerkplaats De Meerkoet, Meerkoetweide 39.

 • 1 februari, 19:30 uur (inloop vanaf 19:15 uur)

  Energieplan voor je huis

  Je wilt jouw energierekening verlagen? Meer comfort in huis of naar een energieneutraal huis zonder gas? Bij het verduurzamen van je huis komt er veel op je af. Je hebt vele keuzes te maken. Een energieplan helpt je daarbij.

  Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis (Onderdoor 25, Houten)