Deelbakfiets Houten

Veel Houtenaren gebruiken de auto om boodschappen te doen of andere zaken te vervoeren. Niet duurzaam, maar ja, op een fiets krijg je nu eenmaal niet makkelijk zoveel spullen mee.

Voor een groot deel van deze autoritjes zou een goede bakfiets een prima duurzaam alternatief zijn. Maar een bakfiets is behoorlijk prijzig in aanschaf, past ook niet in elk schuurtje en heb je misschien maar af en toe nodig.

Deelbakfietsnetwerk

Daarom willen we in Houten een netwerk van deelbakfietsen opzetten, zodat iedereen eenvoudig en voor een klein bedrag gebruik kan maken van een bakfiets in de buurt. Een soort MyWheels, maar dan voor bakfietsen.

Deelnemers gezocht

Ben jij in het bezit van een bakfiets? Staat jouw bakfiets ook regelmatig stil? En ben je bereid die veilig, tegen een kleine vergoeding en zonder veel gedoe te delen met andere Houtenaren? Meld je dan aan als deelnemer.

Dit voorjaar willen we het bakfietsaanbod online beschikbaar hebben. Hiervoor gaan we gebruik maken van het fietsdeelplatform listnride.nl.

Hoe werkt het?

Als eigenaar bepaal je zelf wanneer de fiets beschikbaar is en welke vergoeding je vraagt. Gebruikers kunnen de fiets online reserveren en afrekenen. De overdracht regel je persoonlijk of veilig met een sleutelkluisje, een degelijk bevestigingspunt en een goed kettingslot. De gemeente Houten stelt budget beschikbaar om voor 10 bakfietseigenaren de benodigde bevestigingsmiddelen aan te schaffen.

Verzekerd

De fiets wordt door Listnride extra verzekerd tegen diefstal en schade. Listnride houdt voor de verzekering en voor het onderhoud van de site een klein percentage van de vergoeding in.

Ontzorgd

We kunnen ons voorstellen dat het aanmelden bij Listnride en het monteren van een sleutelkluisje en een muuranker een drempel kunnen zijn. Wij helpen je daarom graag om alles in te regelen en te monteren.

Hoe verder?

In de tweede helft van april komt er een bijeenkomst voor alle (potentiële) deelnemers. Op deze bijeenkomst zullen we meer uitleg geven over het deelplatform, de voorwaarden en de zekerheden. Ook zullen we inventariseren welke middelen er nog nodig zijn en welke ondersteuning gewenst is om het netwerk operationeel te maken. Als alles geregeld is, organiseren we een kick-off evenement om de nodige bekendheid aan de deelbakfietsen te geven. Ideeën en suggesties zijn altijd welkom.

Door wie?
Deelbakfiets Houten is een initiatief van:

  • Agnes Otten
  • Bregje Tettelaar
  • Erik van Maanen
  • Wout Schut

En wordt ondersteund door Gemeente Houten.

Vragen of aanmelden? Klik hier!